Модні жіночі шарфи 2021-2022 осінь-зима: трендові шарфи

Шарф – та сама недостатня деталь пазлу в загальній картині осінньо-зимового образу. Такий аксесуар не лише зігріває, а й відбиває індивідуальність, а також демонструє стиль своєї власниці. Щоб створювати багато цікавих ансамблів з пальтом, курткою чи дублянкою, необхідно у своєму арсеналі мати кілька різних шарфів на всі випадки життя. У нинішньому сезоні дизайнери наголошують на комфорті, теплі та яскравості. Так, на модному олімпі виступають затишні моделі великої в'язки, об'ємні oversize, кокетливі з бахромою, стьобані, що нагадують пуховики, функціональні снуди, величезні палантини, а також варіанти хитромудрих форм та з оригінальним декором у вигляді пензликів, помпонів та хутряних вставок. Колірна палітра аксесуарів різноманітна: у тренді яскраві кольори гірчиці, шоколаду, зелені та фуксії. Компанію їм складає ніжна пастель, а також оригінальні принти, серед яких хітами є геометрія, етнічні мотиви, хижі принти та градієнт. Сьогодні ми з вами розглянемо цікаві моделі шарфів та розповімо вам про те, як правильно підібрати аксесуар.

Які зараз модні жіночі шарфи у 2021-2022: топ-10 моделей

№1: В'язаний (Luisa Cerano)
№1: В'язаний (Luisa Cerano)
Шарф грубої в'язки, в основі якого – альпака, мохер та вовна – найкраще рішення для того, щоб поринути в атмосферу тепла та затишку. Принт у смужку у тандемі з дутою курткою додає нотки оригінальності у зимовий образ.
№2: Oversize (Luisa Cerano)
№2: Oversize (Luisa Cerano)
Величезний бавовняний шарф з бахромою – ефектна “родзинка” осіннього аутфіту. Відмінно комбінується з об'ємною курткою та класичним пальто. Цікаво виглядає у тандемі й зі світшотом.
№3: Декорований бахромою (Sila, Marina Rinaldi)
№3: Декорований бахромою (Sila, Marina Rinaldi)
Ефектний декор, який раніше полюбився ковбоям та хіпі, цього сезону набирає обертів. Він слугує відмінним інструментом для самовираження й надає образу нотки грайливості. Бахрома може бути рідкісною або пишною, розташовуватися звичним способом або з боків, виготовлена ​​з пряжі або натуральної шкіри. Італійський бренд вирішив наголосити на пишних висячих пасмах, розмістивши їх традиційно – по краях виробу. Поєднання їх з м'якою текстурою кашеміру та трендовим фіолетовим кольором дозволяє створити цікавий акцент в осінньому аутфіті.
№4: Стьобаний (Sagoma, Marina Rinaldi)
№4: Стьобаний (Sagoma, Marina Rinaldi)
Стьобаний дутий шарф – хіт сезону, який асоціюється з затишком теплої ковдри. А трендовий помаранчевий колір гармонійно вписується в осінній аутфіт. Носіть як накидку або цікавим чином, використовуючи проріз у центрі для наскрізного кріплення.
№5: Довгий (Marc Cain)
№5: Довгий (Marc Cain)
Нинішнього сезону дизайнери дали волю експериментам, створюючи шарфи максимально довгими: деякі моделі дістають до підлоги. Такий фасон виглядає ефектно, маючи безліч різних способів носіння. Так, м'яку модель із суміші альпака, вовни та акрилу від німецького бренду Marc Cain можна просто накинути на шию, залишивши її кінці звисаючими спереду, а можна використовувати паризький або Нью-Йоркський спосіб. Ефектно виглядає такий шарф, якщо накинути його на плечі та закріпити поясом на талії.
№6: Короткий (Marc Aurel)
№6: Короткий (Marc Aurel)
Такий фасон – must have у повсякденному житті, адже у ньому дуже зручно. Дизайнери Marc Aurel не тільки врахували цю особливість, але й взяли до уваги останні тенденції, об'єднавши в одному аксесуарі м'яку на дотик текстуру натуральної вовни, бахрому й трендовий зелений колір. Оригінально виглядає, якщо його зав'язати у вузол.
№7: З принтом "клітинка" (Roeckl)
№7: З принтом "клітинка" (Roeckl)
Шарф у клітинку – класика, яка ніколи не старіє. Принт, що нагадує плед, переносить у домашню атмосферу затишку та дозволяє цікаво розбавити однотонний образ. Вовняна модель Roeckl, маючи коричневі та помаранчеві відтінки, на всі 100% передає осінній настрій, якщо пройтися в ній усіяною осіннім листям алеєю.
№8: Яскравий (Janine, Brax)
№8: Яскравий (Janine, Brax)
Аксесуар, витриманий у соковитих фарбах, створює яскравий акцент та 100% дарує гарний настрій. Саме таким є картатий шарф від німецького бренду Brax. В його основі колір фуксія та відтінок блідої троянди, які у поєднанні з сірим, коричневим, помаранчевим та іншими трендовими відтінками виглядає самобутньо. У тандемі з бахромою шарф пожвавлює нудний образ.
№9: Декорований фактурним візерунком (Marc Cain)
№9: Декорований фактурним візерунком (Marc Cain)
Неординарні декоративні рішення – хіт сезону, що дозволяє виділитись серед натовпу. Шарф від німецького бренду Marc Cain – тому підтвердження. Асиметричний фактурний візерунок, народжений фантазією німецьких дизайнерів, разом з дрібною бахромою по краях виглядає оригінально в осінньому луці.
№10: Шарф-бандана (Corfu, Marella)
№10: Шарф-бандана (Corfu, Marella)
Тонкий шарф, що формою нагадує косинку, – ще один тренд, який робить образ оригінальним. За рахунок ніжного драпірування такий аксесуар виглядає елегантно у повсякденному образі. А вовна й кашемір у складі дарує тепло та приємні тактильні відчуття.

Модні чорні жіночі шарфи: топ-5 моделей

Дизайнери поставили у центрі уваги яскраві соковиті кольори. Але при цьому не забули й про чорну класику, яка цього сезону не менш популярна. Шарф такого кольору є одночасно стриманим та елегантним. Він вдало поєднується з будь-яким одягом у повсякденному, міському чи спортивному луці. Пропонуємо вам ознайомитися з топовою п'ятіркою чорних аксесуарів, які привнесуть у ваші образи різноманітність.

№1: З кишенею (Bex, Ted Baker)
№1: З кишенею (Bex, Ted Baker)
В'язаний шарф з поліестеру завдяки своїй ширині добре зігріває шию та плечі. Вафельний візерунок є приємним на дотик. А "родзинка" у вигляді кишені робить виріб функціональним під час подорожі, оскільки сюди можна покласти серветки та інші дрібниці, які необхідні в дорозі.
№2: З дрібною бахромою (Marc Cain)
№2: З дрібною бахромою (Marc Cain)
Цього сезону актуальна не лише рідкісна та пишна, а й дрібна тонка бахрома. У такому виконанні вона робить образ ніжним, витонченим та загадковим. У поєднанні з теплою вовною та кашеміром такий декор робить шарф теплим та унікальним.
№3: Дополнен принтом (Marc Aurel)
№3: Доповнений принтом (Marc Aurel)
Оригінальний принт, де анімалістичне забарвлення переплітається з життєрадісними написами на чорному тлі – екстравагантний варіант, який підійде тим, хто любить експериментувати зі своїми образами. Прикраса у вигляді стразів додають шарфу нотки гламуру. Ідеальний варіант для теплих осінніх днів.
№4: З люрексом (Sfogo, Marella)
№4: З люрексом (Sfogo, Marella)
Вкраплення металізованих волокон – ретро-тенденція, про яку дизайнери вирішили згадати цього сезону. Довгий шарф з вовни з додаванням люрексу дозволить вам відчути себе дівчиною з далеких 80-х.
№5: З фактурним переплетенням "ялинка" (Hety, Ted Baker)
№5: З фактурним переплетенням "ялинка" (Hety, Ted Baker)
Класичне переплетення своїм малюнком нагадує хвойне дерево, тому шарф виглядає гарно. Дрібна бахрома по краях та фірмовий логотип у вигляді магнолії роблять шарф унікальним. Вдале рішення для прогулянок на свіжому повітрі.

Модні білі жіночі шарфи: топ-5 моделей

Білий шарф також у тренді. Така самодостатня деталь здатна навіть найнудніший образ перетворити на ефектний. Універсальність – ще одна "родзинка" білого виробу: шарф добре поєднується з будь-яким відтінком осінньої чи зимової палітри. Нижче ми розглянемо 5 моделей, які зроблять ваш образ чарівним.

№1: З утеплювачем (Sagoma, Marina Rinaldi)
№1: З утеплювачемм (Sagoma, Marina Rinaldi)
Шарф, зроблений з водовідштовхувального поліестеру, стьобаний вертикальними рядками та наповнений переробленою ватою – ефектний молодіжний варіант, який найкраще асоціюється з білим снігом.
№2: Товстої в
№2: Товстої в'язки "коса" (Marc Cain)
Велика класична в'язка у вигляді “кіс” – візерунок, який завжди асоціюється з зимою. Тому вовняний шарф з таким декоративним рішенням ідеально підходить для цієї пори року. Він найкраще занурює в атмосферу затишку, тепла та комфорту
№3: Тонкий (Marc Aurel)
№3: Тонкий (Marc Aurel)
Тонкий й м'який шарф з віскози, поліестеру і поліаміду ефектно виглядає з білою шапкою та рукавичками восени або у теплі дні зими. А декор у вигляді фірмового логотипа додає виробу особливу "родзинку".
№4: З оригінальним в'язаним візерунком (Saliente, Marina Rinaldi)
№4: З оригінальним в'язаним візерунком (Saliente, Marina Rinaldi)
Поряд з традиційними візерунками цього сезону популярні і незвичайні переплетення. Довгий шарф Marina Rinaldi, створений за допомогою 3D в'язки, має унікальну текстуру, яка приємна на дотик й дозволяє виділитися серед оточуючих. Цікаво виглядає в ансамблі з темними джинсами та чорною курткою.
№5: Принтований (Janine, Brax)
№5: Принтований (Janine, Brax)
Білий колір, розбавлений смугастим принтом, – ще один цікавий задум німецьких дизайнерів. У тандемі з дрібною бахромою такий шарф є ефектним акцентом в осінньому аутфіті.

Як правильно вибрати жіночий шарф

Шарф – аксесуар, який не лише зігріває, а й створює або доповнює образ разом з сумочкою та іншими аксесуарами. Тому його вибору треба приділити особливу увагу. Щоб це нелегке заняття не завело в глухий кут, а шопінг перетворився на захопливу подорож з кінцевим пунктом у вигляді придбання максимального відповідного за стилем, смаком та погодою аксесуару, необхідно знати наступні нюанси:

  • Матеріал. Цього сезону на хвилі популярності вироби з теплих матеріалів: вовни, кашеміру та хутра. Для холодної погоди вони підходять якнайкраще, оскільки синтетика може викликати роздратування. Тонкі кашемірові вироби прийдуться до речі в теплі осінні дні, а вовняні та ангорові – взимку.

    Як правильно вибрати жіночий шарф
  • Довжина. Важливо, щоб шарф у накинутому або зав'язаному вигляді не перевищував ⅓ вашого зросту. Довга вузька модель добре вписується у вечірні луки. Також її можна носити і в повсякденності: вона добре "витягує" зріст, якщо її накинути на шию та залишити кінці вільно звисаючими. Якщо така модель дуже широка, вона, навпаки, може візуально зменшити ріст. У такому разі її варто обмотати навколо шиї кілька разів. Короткий шарф з легкої тканини підходить тим, хто любить створювати вишукані образи.
  • Особливості фігури. Жінкам з пишними формами підходять більше однотонні аксесуари, довгі варіанти з кінцями, що звисають, а також моделі з вертикальною смужкою, оскільки вони візуально роблять стрункими. Додати об'єму дівчатам худорлявої статури можуть моделі великої в'язки та строкаті варіанти.
  • Колір. Шарф необхідно вибирати або за кольором одягу, або як яскравий аксесуар. У першому випадку звертайте увагу на однотонну модель, яка світліша, ніж верхній одяг. А якщо ви любите гру контрастів, тоді до одягу нейтрального кольору вибирайте яскравий шарф або модель з барвистим принтом.

    Як правильно вибрати жіночий шарф
  • Якість. Якщо ви хочете, щоб шарф прослужив вам не один сезон, вибирайте виріб з високоякісного матеріалу, без петель, затяжок, ниток, що стирчать, та інших дефектів.

Скориставшись нашими порадами та взявши собі на замітку модні тренди, ви 100% знайдете той аксесуар, який подарує вам тепло та дозволить цікаво обігравати осінньо-зимові образи щодня.

Сподобався допис? Скоріше
поділись з подругами!