Модні жіночі брюки 2021-2022 осінь-зима: трендові брюки

Завдяки Коко Шанель, Марлен Дітріх та іншим світовим іконам стилю брюки активно прижилася у жіночих гардеробах. Така річ становить гідну конкуренцію сукням, спідницям, сарафанам та комбінезонам за рахунок зручності носіння, стильного зовнішнього вигляду та гармонійного поєднання з будь-яким верхом. Залишається лише знайти свою модель. В осінньо-зимовому сезоні 2021-2022 дизайнери демонструють на модних подіумах моделі, які відображають навколишню атмосферу. Серед них – сміливі шкіряні варіанти, комфортні широкі брюки, які асоціюються з домашнім затишком, ностальгічні тенденції 70-х у вигляді кльошу, а також варіанти з ефектом металік, мереживом, оригінальними принтами та іншим декором. Помітна й колірна різноманітність: на тлі осінньо-зимової палітри природи на перший план виступає чорна класика, нюдові відтінки, а також оливкові, червоні, руді та інші яскраві барви. У цій статті ми розглянемо з вами топові моделі й розберемо лайфхаки правильного вибору.

Які зараз модні жіночі штани у 2021-2022: топ-10 моделей

№1: Кожаные
№1: Шкіряні
Брюки з натуральної та екошкіри – топова модель осінньо-зимового сезону. Вони чудово зберігають тепло, не пропускають вітер та мають величезну різноманітність кольорів. Так, бренд Marc Aurel пропонує чорні скінні, Marc Cain створив комфортні сині брюки та універсальну модель коричневого кольору. А для надання ноток ніжності оригінальній моделі з широким поясом він пофарбував її у кораловий колір.
№1: Шкіряні
№1: Шкіряні
№1: Шкіряні
№2: Вельветові (Mara S, Brax)
№2: Вельветові (Mara S, Brax)
Давно забутий королівський матеріал – тренд, який підкорює серця своєю м'якістю, теплом та особливою текстурою. Коричневий колір добре перегукується з осінньою палітрою. Оскільки такі брюки самодостатні, вони гармонійно виглядають з речами базових світлих відтінків.
№3: Трикотажні (Impegno, Marella)
№3: Трикотажні (Impegno, Marella)
Брюки з трикотажу – знахідка для дівчат, які ведуть активний спосіб життя. За рахунок гарної розтяжності вони забезпечують комфорт під час прогулянок на свіжому повітрі, шопінгу та інших повсякденних справ. Такий виріб добре гармоніює з різними тканинами та фактурами, дозволяючи цим створювати цікаві casual луки.
№4: Кльош (Izzie, Reiss)
№4: Кльош (Izzie, Reiss)
Тенденція 70-х, яку використовували раніше як уніформу матросів, цього сезону знайшла новий виток. Висока посадка красиво виділяє талію, а за рахунок розширених брючин такий фасон дозволяє легко скорегувати недоліки фігури. Розкльошені брюки вдало поєднуються з будь-яким одягом, створюючи безліч цікавих луків. Так, якщо хочете бути схожою на хіпі дівчину, носіть таку річ з тунікою в етнічному стилі. Для створення образу 90-х поєднуйте її з топом.
№5: З принтом
№5: З принтом
Несподіваним трендом осінньо-зимового сезону є принт, який розбавляє однотонну палітру. Такий декоративний прийом – ефективний інструмент для самовираження. І він може бути різним. Так, німецький бренд Marc Cain створив брюки у клітинку, яка є фаворитом цього сезону. Він же розробив комфортну модель з абстракцією.Marella у виробі Loto додав оригінальне анімалістичне забарвлення. А на брюках Radiale від Marina Rinaldi "розцвіли" великі бутони квітів, знову нагадавши нам про весняно-літній сезон.
№5: З принтом
№5: З принтом
№5: З принтом
№6: Висока посадка (Marc Cain)
№6: Висока посадка (Marc Cain)
Брюки з високою посадкою, як і раніше, є актуальними. Такий фасон красиво підкреслює талію та майстерно приховує зайвий живіт. Німецький бренд вирішив об'єднати 2 хіти в одних брюках: високу талію та клітинку на сірому фоні. У тандемі з оранжевою кофтиною і кардиганом кольору мультиколор вони виглядають оригінально.
№7: Широкі (Filtro, Marella)
№7: Широкі (Filtro, Marella)
Широкий крій – трендовий прийом, який дизайнери активно запровадили після затяжного локдауну. Штани такого фасону з еластичною резинкою дуже комфортні: як і домашні моделі, вони дають волю рухам. А у поєднанні зі щільним поліестером трендового зеленого кольору вони добре вписуються у діловий та повсякденний образи.
№8: З лампасами (Udienza, Marina Rinaldi)
№8: З лампасами (Udienza, Marina Rinaldi)
Поряд з ґудзиками, воланами, мереживом, пір'ям та паєтками на модній хвилі й лампаси. Вертикальні смуги з обох боків вже давно перестали бути елементом спортивного одягу. Така тенденція активно прижилася й в інших стилях. Так, італійський бренд у вовняних брюках класичного чорного кольору зробив м'які та ненав'язливі лампаси, які добре вписуються у діловий та повсякденний лук.
№9: Paperbag (Marc Cain)
№9: Paperbag (Marc Cain)
Неординарний фасон нагадує паперовий пакет для покупок. Звідси й назва. Фішка таких брюк – поєднання підвищеної талії, складок зверху та наявність регульованого тканинного пояса. Завдяки такій комбінації модель вдало маскує дефекти фігури та легко адаптується під будь-який образ: діловий, повсякденний чи навіть вечірній. Особливо ефектно виглядає з верхом, заправленим у пояс.
№10: Металлик (Luisa Cerano)
№10: Металік (Luisa Cerano)
Відблиск металу дозволяє виділитися серед натовпу на тлі осінніх та засніжених вулиць. Так, італійський бренд створив оригінальні коричневі брюки з металевою ниткою. Щоб зробити їх “родзинкою” офісного, повсякденного чи святкового образу, поєднайте їх з однотонними речами спокійних відтінків.

Модні чорні жіночі брюки: топ-5 моделей

Брюки традиційного чорного кольору – провідна тенденція сезону, яка є чудовою базою для створення безлічі образів, як ділових, так і повсякденних. Адже вона чудово комбінується з речами всіх можливих відтінків. При цьому має особливу магію: одягнувши їх, ваша фігура візуально стане стрункішою. Ми підібрали 5 кращих моделей, які внесуть у ваші осінньо-зимові образи стильні нотки.

№1: Класичні з пресованими стрілками (Roland, Marella)
№1: Класичні з пресованими стрілками (Roland, Marella)
Класика живе вічно. Така модель вдало вписується в офісні образи, оскільки виглядає стримано. Її можна поєднувати з будь-якою блузкою і сорочкою. Так, в очах італійського бренду такі брюки цікаво виглядають у тандемі з принтованим верхом.
№2: Легінси (Marc Cain)
№2: Легінси (Marc Cain)
Брюки обтислого силуету і цього сезону не збираються залишати модний олімп. Така модель підкреслює переваги фігури та добре вписується у безліч образів, починаючи зі спортивного та закінчуючи smart casual. Німецький бренд для створення комфортного повсякденного луку пропонує поєднувати чорні брюки високої посадки з базовим гольфом трендового зеленого кольору та білими кедами.
№3: Банани (Racconto, Marina Rinaldi)
№3: Банани (Racconto, Marina Rinaldi)
Модель, що зовні нагадує жовтий тропічний фрукт, раніше фігурувала виключно в гардеробах американських джазменів. Але згодом вона захопила світ жіночої моди. Фасон, який широкий зверху та звужується донизу без обтягування литок, підкорює акцентом на талії та візуальним збільшенням стегон, що сподобається високим жінкам.
№4: Джогери (Marc Aurel)
№4: Джогери (Marc Aurel)
Комфорт – одна з основних тенденцій осінньо-зимового періоду. Тому чорні джогери з еластичним поясом та манжетними резинками знизу – вдалий варіант. Такі брюки не сковують рухів та практично не мазкі. Ідеально підходять для прогулянки на свіжому повітрі, шопінгу та повсякденних справ.
№5: Кюлоти (Liivit, Ted Baker)
№5: Кюлоти (Liivit, Ted Baker)
Розкльошені укорочені брюки з підвищеною талією – чудова альтернатива спідниці. Така модель так само приховує недоліки фігури, а також є жіночною та універсальною. З нею вдало комбінується будь-який верх: як легка блузка, так і затишний светр.

Модні білі жіночі брюки: топ-5 моделей

Здавалося б, що білі брюки – елемент виключно літнього аутфіту, так як білий колір не практичний в холодну пору року, коли на вулицях сльота. Але цього сезону дизайнери все ж таки вирішили дати їм шанс засвітитися восени і взимку. Виріб такого кольору може стати як особливістю образу, так і частиною ефектного total look. Давайте розглянемо трендові білі моделі.

№1: Укорочені (Joanne, Reiss)
№1: Укорочені (Joanne, Reiss)
Брюки укороченої довжини – тренд, який впевнено тримається на модних подіумах кілька сезонів поспіль. Секрет популярності цього фасону в тому, що він відкриває щиколотку, демонструючи її красу. А поєднання з пресованими стрілками, як у моделі від Reiss, робить його стильним низом.
№2: З декором у вигляді оригінального принта (Marc Cain)
№2: З декором у вигляді оригінального принта (Marc Cain)
Оригінальний принт на білих звужених брюках – прийом, який разом з модними відворотами дозволяє створити ефектний аутфіт, якщо поєднувати їх зі світлим светром та сірою курткою.
№3: Повсякденні (Marc Cain)
№3: Повсякденні (Marc Cain)
Модель з резинкою на талії та зав'язками – вдалий варіант для зручного проведення часу. Комбінуючи її зі світлим верхом, ви створите ефектний монохром. А черевики з анімалістичним принтом залишать яскравий акцент в образі.
№4: Вовняні (Luisa Cerano)
№4: Вовняні (Luisa Cerano)
Брюки з натуральної вовни – must have осінньо-зимового сезону. Така модель добре зберігає тепло. Додавання кашеміру дарує виробу приємну на дотик м'якість, а еластан робить його комфортним при посадці.
№5: Прямого кроя (Nombre, Marella)
№5: Прямого крою (Nombre, Marella)
Брюки прямого крою раніше були популярними серед чоловіків. Але завдяки Коко Шанель такий фасон міцно увійшов до жіночого гардеробу. Модель підходить не лише для ділових образів. Так, у моделі Número за рахунок еластичного поясу вони створюють комфорт у будь-якій ситуації.

Як правильно вибрати жіночі брюки

Жіночі брюки потрібно вибирати з особливою обережністю, оскільки така річ є підступною. Промахнувшись з фасоном, можна легко додати собі зайвих кілограмів, підкреслити недоліки фігури та відвернути увагу від її “родзинок”. Щоб вибрати вдалий варіант, необхідно вивчити наступні нюанси:

  • Тип фігури. Для яблучного силуету найбільше підходить пряма класика, брюки зі стрілками, а також скінні з підвищеною талією: такі варіанти приховують зайвий живіт та візуально витягують силует. Нормалізувати пропорції в грушоподібній фігурі допоможуть ті самі класичні та прямі моделі. "Зробити" талію у "прямокутнику" можна за допомогою приталених скінні та укорочених моделей. У вас "пісочний годинник"? Вам пощастило, адже вам підходить абсолютно будь-яка модель, від класики до екстравагантних.

    Як правильно вибрати жіночі брюки
  • Довжина. Якщо вибираєте класичні прямі брюки, їхня довжина має бути до середини підборів або на 1-2 см вище від підлоги. Оптимальна модель кльошів, як і палаццо – та, що повністю закриває взуття. Вас цікавлять брюки-банани? Вони не повинні бути надто довгими і збиратися “гармошкою”.
  • Розмір. Плануєте купувати брюки в магазині? В цьому випадку краще приміряти кілька варіантів під те взуття, яку плануєте носити. Переконайтеся, що виріб не утворює складок та не обтягує. Річ, яка максимально підходить, зручна під час ходіння, присідань та нахилянь. А якщо купуватимете виріб через інтернет, виміряйте сантиметровою стрічкою обхвати талії та стегон, після чого зіставте отримані цифри з розмірною сіткою, яку надає інтернет-магазин.
  • Колір та принт. Якщо у вас пишна фігура, зробити її візуально стрункішою можуть брюки темного кольору, а також варіанти з вертикальними смужками. Додати трохи об'єму худорлявому силуету під силу яскравим та світлим брюкам, а також варіантам з горизонтальною смужкою та великим квітковим принтом.

    Як правильно вибрати жіночі брюки

Також зверніть увагу на якість виробу. Річ має бути пошита з хорошого матеріалу, який не має затяжок, ковтунців та інших дефектів. Шви у неї міцні, декоративні рядки акуратні, а фурнітура добре закріплена. Вибір брюк може перетворитися на захоплююче проведення часу. Знаючи всі перераховані вище нюанси та актуальні моделі, ви обов'язково знайдете ідеальну модель, яка впишеться в загальну картину вашого образу.

Сподобався допис? Скоріше
поділись з подругами!