Модні жіночі плащі осінь 2021: як правильно вибрати жіночий плащ

Жіночий плащ "живе" поза часом. Така легендарна річ стала фаворитом Бріджит Бардо, Одрі Хепберн, Кейт Міддлтон та інших світових знаменитостей. Адже вона надійно захищає від трьох основних осінніх примх: холоду, зливи та вітру. При цьому гарно підкреслює вигини фігури, роблячи силует витонченим. А носити такий виріб – одне задоволення: він дуже легкий, зручний та комфортний. І під нього можна одягати практично все, починаючи з класичних брюк й закінчуючи рваними джинсами і спортивним костюмом. Цього сезону дизайнери радують око величезною різноманітністю моделей, багатою кольоровою палітрою та яскравими принтами. Давайте разом з вами розглянемо топові моделі, які зараз на модній хвилі.

Тренч Sophie від Reiss
Тренч Sophie від Reiss
Бежевий тренч з відкладним коміром, довгими рукавами, косими бічними кишенями та штормовим клапаном – вічна класика, яка ніколи не вибуває з модного олімпу. Такий лаконічний варіант надає образу нотки елегантності, а завдяки наявності пояса на талії додає жіночні нотки.
Плащ Tattile від Marina Rinaldi
Плащ Tattile от Marina Rinaldi
Модель вільного крою вміло приховує вади фігури. А, пошита з водовідштовхувального поліестеру, вона добре відбиває краплі дощу. Не позбавлена ​​така модель і функціональної фішки у вигляді великої кишені: тут зручно зберігати вологі серветки, картку для проїзду в метро та інші повсякденні дрібниці.
Плащ Setter від Max&Co
Плащ Setter від Max&Co
Плащ італійського молодіжного бренду – знахідка для тих, хто любить міняти свої образи. Головна “родзинка” цієї моделі з відкладним коміром, бічними кишенями та поясом у тон – її можна носити як з одного, так і з іншого боку. Бажаєте створити лаконічний образ? Одягайте плащ класичною чорною стороною. Хочете виглядати ефектно? Тоді просто виверніть річ на інший бік, і всі будуть шаленіти від принту в горошок.
Тренч з поясом Marc Cain
Тренч з поясом Marc Cain
Бежевий двобортний тренч – Must Have у гардеробі сучасної ділової пані за рахунок наявності суворо відкладного коміра та лацканів. Жіночим його робить пояс на талії, а функціональним – великі накладні кишені, зручні для зберігання різних повсякденних штук.

Нові моделі від бренду Marella

Плащ Disney
Плащ Disney
Цей кораловий двобортний тренч з відкладним коміром, лацканами та застібками на манжетах привнесе у сірі осінні будні нотки яскравості та ніжності. А водовідштовхувальні властивості поліестеру дозволять вам спокійно прогулюватися дощовою алеєю.
Тренч Molveno
Тренч Molveno
Бежевий тренч з відкладним коміром, широкими лацканами і поясом на талії зроблений з водовідштовхувальної бавовни, що дозволяє тілу "дихати". Ця позачасова класика складе чудову компанію вашим блакитним джинсам, діловим брюкам чи сукні.
Тренч Trench
Тренч Trench
Двобортна модель бежевого кольору з кокеткою на спині стане чудовою базою вашого гардеробу. А "родзинка" у вигляді широкої еластичної вставки на поясі дозволить вам проявити свою індивідуальність.

Як правильно вибрати жіночий плащ

Серед величезної різноманітності плащів вибрати той, який комфортно сяде на фігурі, підкреслюючи при цьому всі її переваги, буває не просто. Але впоратися з цим нелегким завданням реально, якщо знати основні нюанси вибору.

Як підібрати розмір плаща та яка тканина краще

В першу чергу визначтеся з розміром верхнього одягу. Якщо ви плануєте придбати річ в інтернет-магазині без примірки, орієнтуйтесь на розмірну сітку, вказану на сайті. Для початку сантиметровою стрічкою виміряйте 3 обхвати: груди, талії та стегон. Робіть це в тому одязі, який плануєте надягати під плащ. Отримані дані звірте з розмірною сіткою, і ви дізнаєтеся про свій ідеальний розмір виробу.

Також звертайте увагу на тканину, з якої пошитий плащ. Адже саме вона виконує його основні функції – зігрівальну, водовідштовхувальну та противітрову. Уважно придивіться до речі і візьміть її в руки. Матеріал якісного верхнього одягу має бути міцним, легким та гнучким. І не забудьте перевірити його непромокання: капніть трохи води на внутрішню частину подолу. Якщо рідина увібралася буквально за 5 секунд, значить таке вбрання не захистить вас від дощу повною мірою.

Сучасні плащі шиють з різних матеріалів: плащівки, замші, вовни, латексу, вінілу та інших. Найбільш "ходовим" є плащівка. Основою в ній слугує або бавовна (замість неї може бути льон, віскоза або інший натуральний матеріал), або синтетичні волокна. Важлива деталь плащівки – спеціальне просочення, яке добре відштовхує воду. Часто основні волокна в цій тканині розбавляють капроновими, нейлоновими або іншими штучними волокнами, які роблять виріб міцним, не жмаканим, стійким до впливу ультрафіолету і невибагливим у догляді.

Плащівка має безліч різновидів. Нижче ми розглянемо найпопулярніші з них:

Габардин
Габардин
Вже встиг стати фаворитом серед альпіністів, дослідників, мандрівників і навіть таких світових селебріті, як Мерілін Монро та Марлен Дітріх. Що в ньому приваблює – це висока щільність, міцність, м'якість, легкість, довговічність, прекрасні повітронепроникні властивості та відмінний водовідштовхувальний ефект, що забезпечується за рахунок туго скручених ниток. Розпізнати цей матеріал легко за характерним діагональним малюнком у вигляді рубчика на лицьовій стороні. Роблять його переважно з тонкої мериносової пряжі. Сучасні варіанти у своєму складі замість вовни мають бавовну, шовк чи синтетику.
Нейлон
Нейлон
Легка синтетична тканина, яка є чудовою альтернативою шовку за рахунок легкого блиску. Вона йде з водонепроникним покриттям, яке добре захищає від негоди. Така плащівка не боїться механічних пошкоджень та хімічних речовин, не втрачає свій колір навіть після багатьох прань і частих прогулянок під сонцем, не мнеться і не потребує особливого догляду: її можна прати навіть у холодній воді.
Джордан
Джордан
100% синтетичний матеріал, який складається з волокон поліестеру та просочений поліуретаном. Саме така двошарова структура чудово утримує тепло. Також плащовий матеріал є міцним та пружним. При цьому він відмінно відштовхує вологу і повітря, захищаючи від примх негоди, а особливе переплетення ниток надає йому гладкості та приємного блиску. Плащ з джордану не втрачає своєї яскравості після сонячних ванн і не вимагає особливого догляду: його можна легко прати як вручну, так і в машинці. Прасування такий виріб не потребує.
Мембрана
Мембрана
Легка водонепроникна тканина, яка ідеально підходить як для сухої, так і для дощової осінньої погоди. У мембранному плащі комфортно, оскільки він має відмінні дихаючі властивості.

З якого матеріалу краще вибрати плащ? Все залежить від погоди, випадку та вашого способу життя. Так, якщо ви довго проводите час на свіжому повітрі, вам підійде плащівка. Практично живете за кермом свого авто? Зверніть увагу на легкий плащ з замші або велюру. Така модель підійде для урочистого випадку.

Якщо на вулиці досить холодно, зігрітися вам допоможе плащ з габардину, вовни, твіду чи іншої щільної тканини. У теплу погоду початку осені найкомфортніше буде в тренчкоті з легкого матеріалу: бавовни, віскози, шовку або поліестеру.

Як має сидіти жіночий плащ

Під час примірки виробу в магазині вам потрібно походити, понахилятися, поприсідати, покрутитися і підняти руки вгору. Відповідний плащ сидить на фігурі як влитій, без стиснення рухів, перекручування рукавів, утворення складок у нижній частині пройми, зайвого об'єму в області грудей та інших дефектів.

Брендові оригінальні жіночі плащі або як виглядати стильно восени 2021

Найбільш популярними є плащі від італійських, німецьких та британських брендів. Такий верхній одяг відмінно сидить на фігурі, дуже міцний, а також виглядає естетично привабливо за рахунок рівних швів та акуратних рядків.

Фірмові плащі зроблені з високоякісних матеріалів, тому вони виконують свої функції на всі 100%: добре відштовхують вологу, рятують від холоду і не продувають. При цьому вони дозволяють виглядати ефектно у будь-якій ситуації за рахунок оригінального дизайну, створеного в результаті натхнення модними тенденціями, мистецтвом та красою навколишнього світу.

Давайте розглянемо, які варіанти плащів на модній хвилі і з чим їх поєднувати для створення стильного образу:

Тренч
Тренч
Легендарна класика, яку Коко Шанель з чоловічого гардероба перенесла до жіночого. Цей легкий двобортний плащ приталеного або прямого крою з коміром, погонами і поясом на талії ідеально підходить для створення строгого ділового образу. Чудову компанію йому складе пряма спідниця, класичні штани або брючний костюм. З взуття ідеально вписуються туфлі-човники. А загалом такий плащ є універсальним: він добре виглядає з усім, навіть в ансамблі з рваними джинсами та білими кросівками.
Френч
Френч
Давно забутий варіант, який дизайнери знову відновили. І не дивно: така модель прямого крою і з величезним коміром є чимось середнім між жакетом і пальто, дозволяючи тим самим створювати оригінальні ділові образи. Добре поєднується з брючним костюмом.
Розкльошеного крою
Розкльошеного крою
Ретро хіт завдовжки трохи нижче коліна, який приталеним кроєм зверху та розкльошеним від пояса низом нагадує сукню. А тому в ньому кожна дівчина відчує себе жіночною та кокетливою. Носіть таку модель з вільною сукнею та туфлями на підборах.
С короткими рукавами
З короткими рукавами
ще один привіт з далеких 80-х, який є чудовою альтернативою вітрівці. Цей легкий плащ додає образу нотки жіночності. З цієї причини він гармонійно виглядає в тандемі з сукнею чи спідницею. Його можна носити й у повсякденності у парі з легінсами чи джинсами.
Без рукавів
Без рукавів
Своєрідний видовжений жилет, який у тандемі з джинсами, брюками, сукнею чи теплими шортами створює оригінальний образ.
Асиметричного крою
Асиметричного крою
Хіт цього сезону. Фішка плаща у його оригінальному крої: спереду він короткий, а ззаду – видовжений. Ідеально підходить для створення ошатного образу в парі з босоніжками або туфлями на підборах.
Плащ-кімоно
Плащ-кімоно
Легкий плащ вільного крою, у якого замість застібок та ґудзиків слугує пояс на талії. Він чудово вписується в міський образ з джинсами та футболкою. Також ідеально підійде для вечірнього луку в ансамблі з розкішною сукнею та взуттям на підборах.
Скомбінований з різних матеріалів
Скомбінований з різних матеріалів
Це може бути, наприклад, плащівка, шкіра та денім. Поєднуйте такий варіант з темно-синіми джинсами, бежевою сорочкою та чоботями в тон низу.
Гібридний плащ
Гібридний плащ
Ефектна модель, що поєднує 2 в 1: плащ і куртку. Сподобається тим, хто не може визначитися, що саме вдягнути. Стильно виглядає у тандемі з повсякденними джинсами.

Щоб зрозуміти, яка саме модель підійде, варто враховувати особливості своєї фігури:

  • Якщо ви власниця грушоподібної форми, замаскувати широкі стегна допоможе трохи розкльошена модель без масивних деталей.
  • Для тих, у кого тип фігури "яблуко", ідеально підходять прямі плащі з подвійним рядом ґудзиків: вони візуально роблять стрункими.
  • Природа нагородила вас пишними грудьми? Не варто ховати такий скарб від оточуючих: приверніть до нього увагу за допомогою моделі з об'ємним коміром.
  • Вам пощастило, якщо у вас ідеальна фігура "пісочний годинник", оскільки вам підходить будь-який фасон. Але якщо хочете підкреслити осину талію, віддавайте перевагу приталеній моделі з поясом.
Особливості фігури

Також дуже важливо вибрати правильну довжину, оскільки від цього залежить органічність образу. Так, якщо ви низька жінка, подовжений плащ не для вас. Вам найбільше підійде модель завдовжки до середини стегна. Також такий варіант сподобається тим, хто любить носити брюки та джинси. Статним довгоногим жінкам варто звернути увагу на видовжені моделі. Вони виглядають граційно. А якщо ви дівчина середнього зросту, вам підійде плащ будь-якої довжини. Особливо гармонійно виглядає тренч популярної класичної середньої довжини. До речі, така класика підходить для будь-якого типу фігури.

А якого кольору вибрати брендовий плащ? Цього сезону, як і раніше, актуальною є чорна, бежева, сіра та біла класика. Такі нейтральні варіанти добре поєднуються з речами багатьох інших тонів. Дизайнери також вивели на подіуми плащі у ніжних пастельних відтінках та яскравих фарбах.

Моделі затишного шоколадного відтінку однаково добре виглядають як на блондинках, так і на брюнетках. У тандемі з яскравими шарфами, хустками та іншими аксесуарами вони створюють цікавий контраст.

Плащ пристрасного червоного кольору доречно виглядає під час прогулянки алеєю, усипаною опалим осіннім листям: коралового відтінку – на молоденьких красунях, а винного – на жінках старшого віку.

Бажаєте додати яскравих фарб у дощову погоду? Зупиніть свій вибір на помаранчевому варіанті, який чудово виглядає з темно-синіми джинсами. А якщо ви романтична натура, наголосити на цій особливості може бірюзовий плащ. Він додасть у ваш образ ніжні та життєрадісні нотки.

Щоб кожна модниця змогла проявити свою індивідуальність, дизайнери створили моделі з оригінальними принтами. Завжди актуальна клітинка здатна скоригувати фігуру: велика і яскрава візуально додає об’єму худорлявим жінкам, а темна і тонка зводить ефект повноти на пишних панночках до мінімуму. Квіткова тематика навіватиме приємні спогади про весну і літо. А леопардовий принт зробить образ сміливих жінок ефектним, якщо до нього підібрати речі нейтрального чорного кольору.

Сподіваємось, що всі наші рекомендації допоможуть вам вибрати плащ, який ідеально сяде на вашій фігурі та надійно захистить вас від примх осінньої погоди. А топові моделі нашого інтернет-магазину та модні варіації брендових плащів надихнуть вас на створення цікавих образів, які дозволять вам заграти новими фарбами навіть у похмуру дощову погоду.

Сподобався допис? Скоріше
поділись з подругами!